AutoMag.sk SportMag.sk Orbion.sk Maminka.sk DrobecRoka.sk

Svieže jarné recepty plné sily

Na jar všetko pučí a raší, tak prečo prebúdzajúcu sa prírodu nevyužiť v kuchyni. Navyše všetky recepty zvládnete pripraviť do polhodiny, takže to sú ideálne tipy na jarnú večeru.
Svieže jarné recepty plné sily

Špenátový krém 

4 porcie, 20 minút 

Potrebujeme: 2 lyžice olivového oleja, 1 väčšiu cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mrazeného listového špenátu (alebo 1 kg čerstvého), 500 ml zeleninového vývaru, soľ a korenie, 4 vajcia, toastový chlieb na krutóny, 50 ml plnotučného mlieka

Na oleji orestujte nasekanú cibuľku a cesnak, pridajte mrazený alebo čerstvý špenát. Chvíľku poduste, potom zalejte zeleninovým vývarom, dochuťte soľou a korením a varte asi 10 minút. Medzitým si uvarte vajcia natvrdo a na troške oleja orestujte na kocky nakrájaný toastový chlieb.

Polievku rozmixujte, zjemnite mliekom a prehrejte. Podávajte ju ozdobenú vajcom a krutónmi.

IMG_9079.jpg

Kuracie steaky so zemiakmi

4 porcie, 30 minút

Potrebujeme: 4 kuracie prsia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, rozmarín, 500 g zemiakov typu A, jarná cibuľka, 1 lyžica olivového oleja, zväzok reďkoviek, 250 g čerstvého hrášku

Kuracie prsia ogrilujte na panvici z oboch strán dozlatista. Potom ich osoľte a okoreňte z oboch strán a posypte rozmarínom. Zemiaky uvarte v šupke. Ozdobte jarnou cibuľkou, dochuťte soľou, korením, pokvapkajte troškou olivového oleja. Steaky podávajte so zemiakmi, reďkovkami a hráškom.

IMG_9115.jpg

Pštrosie vajce

4 porcie, 30 minút 

Potrebujeme: 500 g mletého mäsa (mix bravčové, s hovädzím), 1 vajce, 1 cibuľa, 1 lyžica horčice, 1 lyžica majoránky, 1 lyžička sladkej papriky, 2 lyžice strúhanky, soľ a korenie, 4 uvarené vajcia, maslo na vymastenie pekáča, chlieb a reďkovky

V mise zmiešajte mleté mäso, vajcia, nasekanú cibuľku, horčicu, majoránku, sladkú papriku a strúhanku. Dochuťte soľou a korením. Vzniknutým cestom obaľte vajcia uvarené natvrdo a olúpané. Vzniknú tak celkom štyri minisekané.
Tie vložte do maslom vymasteného pekáča a pečte v predhriatej rúre pri 180 ° C dozlatista, asi 25 minút. Hotové pštrosie vajcia podávajte s čerstvým chlebom a reďkovkami. 

IMG_9052.jpg

Jarný mrkvový koláč 

2 formy o Ø 24 cm, 30 minút

Potrebujeme: 500 g lístkového cesta, 5 väčších mrkiev, 4 jarné cibuľky, 500 g plnotučného tvarohu, 4 vajcia, soľ a korenie, 150 g nivy, olej a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Namažte formu olejom a vysypte polohrubou múkou. Rozprestrite cesto a dno prepichajte zľahka špajdľou. Mrkvy ošúpte a nastrúhajte. Cibuľku nakrájajte na kolieska. Tvaroh zmiešajte s vajíčkom, soľou a korením. Všetko vsypte a vlejte na cesto. Ozdobte kúsky nivy. Vložte do rúry predhriatej na 180°C a pečte asi 20 minút dozlatista. 

IMG_9033.jpg

Foto: Archív

Maminka na FACEBOOKU

Mamičky najviac zaujíma