Nemusíte byť nijako náruživým milovníkom alkoholu k tomu, aby vám cez Silvester (alebo aj pri iných špeciálnych príležitostiach) prišlo jednoducho ľúto, že vás tento rok minie niekoľko pohárikov búrlivo perliaceho moku, drahého neskorého zberu alebo exotických miešaných drinkov. V prípade, že sa kŕmenie vašich ratolestí tak nejako plynulo natiahlo od jedného tehotenstva k druhému, je možné, že sa vaše "suché" obdobie dokonca predĺžilo do niekoľkých rokov.
Kým v zhone všedných dní vás alkoholické chute míňajú, v dobe bujarých osláv by ste si pokojne pohárik niečoho ostrejšieho s veľkou chuťou, pre tú roztomilo uvoľnenú sviatočnú atmosféru, vychutnala. Lenže dobre viete, že čo by v tomto prípade potešilo vás, neprospelo by vášmu bábätku. Preto pre Vás máme 3 recepty, ktoré sa pokúsia omámiť vaše chuťové bunky a umocniť pocit tej správnej sviatočnej atmosféry.
3 TIPY na skvelé drinky: Alebo telo síce neoklamete, ale chuť možno áno
Ak chcete svojmu nealkohololickému poháriku dať sviatočný punc (a možno aj punč), máme pre vás 3 tipy na sviatočný nealkoholické drinky; 2 studené a 1 horúci. Nezávisle na teplote možno vyhlásiť všetky 3 za zdravé, chutné a s trochou snahy aj elegantné.
Virgin Mojito
Potrebujete: 1 dl jablčného (hruškového) džúsu, 1dl sódovky, 1 lyžička trstinového cukru, 1/4 limetky, vetvička mäty,
Príprava: Do vysokého pohára nasypte cukor, pridajte pokrájanú limetku a premiešajte. Do 1/3 pohára dosypte drvený ľad, zalejte džúsom a sódou, nakoniec pridajte mätu. Plátkom limetky ozdobte pohár, do ľadu zapichnite slamku.
Virgin Colada
Potrebujete: 1,5 dcl kvalitného ananasového džúsu (alebo rozmixovaného ananásu), 0,5 dcl kokosového mléka (čerstvého alebo z plechovky), drtený ľad, šťavu z limetky podľa chuti, plátok ananásu na ozdobu (čerstvého alebo z plechovky)
Príprava: Ingrediencie dáme do mixéru a mixujeme, pokiaľ sa ľad nerozpustí. Hustý koktejl ozdobíme plátkom ananásu.
Zimný punč
Potrebujete: 1 l jablčného muštu, väčšie jablko, väčšiu hrušku, pomaranč, 20 guličiek hrozna, kúsok škoricovej kôry, 2 klinčeky, ½ vanilkového lusku, pár kvapiek citrónovej šťavy, (1–2 kávové lyžičky rumu či vodky)
Príprava: Džús prevaríme s korením, pridáme dekoratívne pokrájané ovocie, 3 minútky povaríme. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou, pre vôňu dolejeme 1-2 lyžičkami alkoholu.