AutoMag.sk SportMag.sk Orbion.sk Maminka.sk DrobecRoka.sk

RECEPTY: Chuť Stredomoria po celý rok

Kvalitné suroviny sú pri príprave pokrmov neoceniteľné, to vie každý šéfkuchár zo slnečného Stredomoria. Práve preto si južania dávajú skutočne záležať, aby sa na váš stôl na dovolenke v prímorských krajinách dostali len tie najlepšie kúsky. Chutné cestoviny, paradajky dozreté pod horúcim stredomorským slnkom či sardinky priamo z Jadranského mora... Preneste si aj vy do kuchyne atmosféru stredomorskej kuchyne a užite si ju kedykoľvek v roku!
RECEPTY: Chuť Stredomoria po celý rok

Bruschetta so sardinkami

ZLOŽENIE:

  • bageta (plátky chleba),
  • 30 ml olivového oleja,
  • 1 balenie Podravka krájaných paradajok (390 g),
  • 50 g rukoly,
  • 3 konzervy Eva jadranských sardiniek v rastlinnom oleji (3 x 115 g),
  • 3 čajové lyžičky kapár,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • petržlenová vňať,
  • soľ,
  • čierne korenie.

PRÍPRAVA:

Bagetu nakrájame na plátky a jemne osmažíme. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme 2 lyžičky krájaných paradajok, 2-3 lístky rukoly a sardinky. Pridáme niekoľko kapár a polejeme zmesou z nasekanej petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.

Panzanella – osviežujúca polievka

Panzanella.jpg

ZLOŽENIE:

  • 390 g Podravka krájaných paradajok s bazalkou a oreganom,
  • 1 zelená paprika (100 g),
  • 1 menšia uhorka (100 g),
  • 1 cibuľa (60 g),
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 lyžica vínneho octu,
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja,
  • 200 ml Podravka
  • pasírovaných paradajok,
  • 6 čiernych olív,
  • 1 lyžica kapár,
  • 2 lyžice malých lístkov bazalky,
  • opečené kocky chleba.

PRÍPRAVA:

Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú zelenú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko dôkladne rozmixujeme. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme. Pred podávaním vychladíme v chladničke.

Podávanie: podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba.

Tip: na zintenzívnenie chuti môžete kapary rozmixovať priamo so zeleninou alebo pridať chilli papričky.

Cestovinový šalát s tuniakom

šalát.JPG

ZLOŽENIE:

  • 200 g cestovín Podravka Fusilli,
  • 160 g EVA tuniaka v olivovom oleji,
  • 10 zelených olív plnených červenou paprikou,
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate,
  • 10 cherry paradajok,
  • 100 g majonézy,
  • 1 lyžica Podravka
  • jemného kečupu,
  • 30 ml koňaku,
  • soľ,
  • korenie

PRÍPRAVA:

Cestoviny pripravíme al dente podľa návodu na obale. Nakrájame olivy, petržlenovú vňať a cherry paradajky, premiešame ich s uvarenými cestovinami a s tuniakom v olivovom oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Z majonézy, kečupu a koňaku pripravíme dresing a prelejeme ním pripravené cestoviny.

Súťažte s Podravkou!

Kúpte si akýkoľvek výrobok od Podravky, zadajte údaje z pokladničného bloku do formuláru na stránke www.podravka.sk a hrajte o  111 skvelých cien! V hre sú dovolenky v Chorvátsku najnovšie telefóny iPhone 6, čítačky kníh či balíčky výrobkov Podravka. Súťaž prebieha od 1.5. 2016 do 30.6. 2016. Viac informácií na www.podravka.sk.  

vizuál 2016.jpg

Maminka na FACEBOOKU

Mamičky najviac zaujíma