AutoMag.sk SportMag.sk Orbion.sk Maminka.sk DrobecRoka.sk

RECEPT: Quiche (kyš) s lososom a kôprom

Potešte seba i blízkych lahodným lososom na spôsob, ktorí ste zrejme ešte neochutnali!
RECEPT: Quiche (kyš) s lososom a kôprom

Suroviny na 2 porcie:

Korpus:

  • 11dg (3 polievkové lyžice masla)
  • Štipka soli
  • 20dg hladnej múky
  • 1 vajce alebo 6dg + 2 žĺtky (ak vám cesto zostane, zabaľte ho do fólie a uschovajte v mraze – vydrží vám dlho)
  • ½ kg cíceru alebo hrachu (tieto suroviny pomôžu cestu aby sa dobre upieklo a nenafúklo)

Náplň:

  • 2 vajíčka
  • 6 žĺtkov (12dg)
  • ½ L smotany 33% alebo na varenie
  • Vetvička kôpru
  • Polievková lyžica kapari
  • 250g lososa
  • Štipka nastrúhaného muškátového oriešku

Postup:

Korpus z cesta: cesto si urobíme zo studeného masla, štipky soli a hladkej múky. Pridáme jedno vajce a jeden žĺtok. Necháme cesto odpočinúť. Následne ho vyvaľkáme na hladkej múke na hrúbku cca 3mm a vložíme do vymastenej formy (môžeme použiť aj papier na pečenie).

Cesto skopíruje tvar formičky, vytvorí priestor na náplň. Na cesto dáme alobal a naň vysypeme hrach alebo cícer (tie nám po upečení zostanú, slúžia len ako „ťažítko“ aby sa cesto nenafúklo).

Po vychladnutí vyberieme strukoviny  a alobal a naukladáme lososa (každý kúsok do tvaru ružičky) a naň kôpor. Pridáme kapari a dáme znova piecť na 165°C cca 30 minut.

Náplň: zmiešame ½ smotany, 2 vajíčka + 6 ďalších žĺtkov, soľ, korenie, muškátový oriešok. Ohrejeme smotanu na 38-40 stupňov, zamiešame rozšľahané vajíčka so žĺtkami dohromady, pridáme soľ, korenie a zmes dáme vopred pripraveného korpusu s lososom. 

Maminka na FACEBOOKU

Mamičky najviac zaujíma