AutoMag.sk SportMag.sk Orbion.sk Maminka.sk DrobecRoka.sk

RECEPT: Mangová pena s ovocím

Potešte seba i blízkych výborným dezertom. Povieme vám ako na to!
RECEPT: Mangová pena s ovocím

Suroviny:

1. Vrstva

  • 1 biely jogurt s nižším obsahom tuku (200g)
  • 150g kyslej smotany
  • 2x vanilkový cukor
  • Šťava z polky limetky + umytá kôra
  • 1dg plátkovej želatíny
  • 2ks vanilkový struk (aj pre estetické doplnenie servírovania)

​​2. Vrstva

  • 180g ušľahanej šľahačky 33%
  • 180g bieleho jogurtu
  • Mango pyré 180g (cca ½ manga)
  • 80g krupicového cukru
  • 2x vanilkový struk
  • 1,5dg (3 plátky) želatíny

Môžeme doplniť pri zdobení aj posýpkou, tzv. crumbel

  • 200g hladkej múky
  • 50g krupicového cukru
  • 20g kakao
  • 130g studeného mlieka
  • Štipka morskej soli

Postup:

  1. Vrstva: všetky suroviny, okrem želatíny, zmiešame dohromady. Želatínu si musíme vopred namočiť do studenej vody, zliať ¾ vody a nechať len desatinu vody, následne rozpustiť 1 minútu v mikrovlnnej rúre (tak, aby neboli vidieť vlásočnice). Potom pridáme želatínu do zvyšku zmesi. Z vanilkových strukov vyškriabeme stredy (čierne „bodky“). Túto zmes nalejeme do ½ formy a necháme zatuhnúť 20 minút v chladničke. (skúška: dotknite sa zmesi prstom, musí pérovať).
  2. Vrstva: všetky suroviny zmiešame, následne pridáme želatínu z mikrovlnnej rúry a nakoniec pridáme ušľahanú šľahačku. Túto zmes nalejeme opatrne cez lyžičku do formy na prvú, už stuhnutú vrstvu. Necháme opäť zatuhnúť 20 minút.

Podávame vychladené

Špeciálna posýpka, tzv. crumbel

Všetky suroviny zmiešame čo najpomalšie v kuchynskom robote. Cesto dáme vychladiť na 20 minút do chladničky. Potom ho ručne nadrobíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 10 minút, 180 stupňov. Po upečení vytiahneme, necháme vychladnúť a ručne rozdrvíme na požadované tvary. Zdobiť môžeme tiež čerstvým ovocím. 

Maminka na FACEBOOKU

Mamičky najviac zaujíma