AutoMag.sk SportMag.sk Orbion.sk Maminka.sk DrobecRoka.sk

Ovsené dobroty pre malých aj veľkých

Vychutnajte si leto s chutnými dobrotami na vašom stole, pripravte zdravšiu alternatívu sladkostí na detskú oslavu alebo si pochutnajte na dobrotách pri kávičke.
Ovsené dobroty pre malých aj veľkých

Kokosový cheescake

Ingrediencie

  • 300 g ricotty
  • 300 g smotanového syra
  • 130 g krupicový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica jemne strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice limetkovej šťavy

Na korpus: 150 g Emco ovsených sušienok kokosových, 60 g strúhaného kokosu, 50 g rozpusteného masla.

Na korpus spracujeme sušienky na omrvinky. Pridáme maslo a kokos, dôkladne spracujeme, aby sa všetko spojilo. Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie. Na dno natlačíme rovnomerne silnú vrstvu sušienkovo – kokosovej zmesi a takto pripravený korpus dáme chladiť. Dohladka spracujeme ricottu a smotanový syr. Pridáme cukor, vajcia, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a limetkovú šťavu, premixujeme, aby sa všetko spojilo. Zmes nalejeme na korpus a pečieme v trúbe vyhriatej na 150 °C cca 40 minút alebo tak dlho, kým náplň sadne. Necháme vo forme vychladnúť a podávame.

Panna cotta s jahodovým müsli

Panna cotta.jpg

Ingrediencie

  • 80 g cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 2 plátky želatíny
  • čerstvé jahody
  • Emco Mysli na zdravie Jahody a mandle

Plátkovú želatínu namočíme a necháme napučať v studenej vode. Mlieko, smotanu a cukor privedieme k varu a odstavíme z ohňa. Za stáleho miešania pridáme vymačkanú želatínu. Do pripravených pohárov nalejeme vychladnutú panna cottu – mlieko so smotanou a želatínou  a necháme aspoň 6 hodín chladiť. Pred podávaním doplníme poháre müsli s jahodami a mandľami. Zdobíme kúskami čerstvých jahôd. Ľahký a osviežujúci dezert môžeme doplniť čerstvými jahodami, ktoré nakrájame na plátky, položíme na dno pohárov a zalejeme tortovým želé pripraveným podľa postupu na obale a pokračujeme podľa návodu.

Brusnicové cookies

Brusnicové cookies.jpg

Ingrediencie

  • 100 g Emco Jemných ovsených vločiek s brusnicami
  • 175 g hladkej múky
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 175 g trstinového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 140 g masla
  • 1 vajce
  • 70g sušených brusníc
  • 50 g vlašských orechov

Ovsené vločky, múku, sódu, cukor a škoricu premiešame, pridáme na kúsky pokrájané zmäknuté maslo, vsypeme brusnice, nasekané orechy a vajce. Premiešame a z cesta vytvoríme valček v priemere cca 5 cm, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom z valčeka nakrájame kolieska, rozložíme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme cca 15 min. pri teplote 180 °C.

Maminka na FACEBOOKU

Mamičky najviac zaujíma