AutoMag.sk SportMag.sk Orbion.sk Maminka.sk DrobecRoka.sk

4 recepty na cestoviny, ktorými nič nepokazíte

Hľadáte jednoduché a rýchle recepty na rodinnú večeru? Inšpirujte sa u Talianov, tí veľmi dobre vedia, čo zachutí malým i veľkým!
4 recepty na cestoviny, ktorými nič nepokazíte

Špagety s rukolovým cestom

asi 4 porcie/príprava: 25 minút

  • 500 g špagiet, 40 g bazalky, 60 g rukoly, 2 strúčiky cesnaku, 60 g parmezánu + na ozdobu, 20 g pecorina, 30 g pražených slnečnicových semienok + na ozdobu, 100 ml olivového oleja + na pokvapkanie, soľ a čierne korenie, kôra z 1 citróna, bazalka na ozdobu 

Cestoviny uvarte v osolenej vode na zhryz. Pripravte si pesto: umyté a osušené bylinky dajte do mixéra, pridajte cesnak, nastrúhané syry, semienka a zalejte olivovým olejom, rozmixujte. Ešte teplé cestoviny zmiešajte s pestom, preložte na taniere, zasypte semienkami, kôrou z citróna a nastrúhaným syrom. 

Cestovinový šalát

dva.jpg

4 porcie/príprava: 30 minút

  • 500 g cestovín, 100 g mandlí, 100 g sušených paradajok v oleji, soľ a čierne korenie, 1 cuketa, olivový olej, 200 g poľného šalátu, 60 g zelených olív, 100 g čerstvého syra, šalvia, balzamikový ocot 

Cestoviny uvarte. Na oleji orestujte mandle a sušené paradajky. Pridajte k nim cestoviny, osoľte, okoreňte a premiešajte. Umytú cuketu nakrájajte na plátky, krátko orestujte na troške oleja, musí byť na zhryz. Cestoviny rozdeľte na taniere, pridajte orestovanú cuketu, poľný šalát, olivy, čerstvý syr, šalviu a dochuťte ešte olivovým olejom a balzamikovým octom. 

Mušličky s hráškom a fazuľovými strukmi

tri.jpg

asi 4 porcie/príprava: 20 minút

  • 500 g cestovín, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 4 jarné cibuľky, 300 g fazuľových strukov, 300 g hrášku, parmská šunka, grécky jogurt, oregano, soľ a čierne korenie

Cestoviny uvarte na zhryz. Na oleji orestujte plátky cesnaku, pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, fazuľové struky a nakoniec vmiešajte hrášok. Krátko orestujte a odstavte. Uvarené cestoviny zmiešajte so zeleninou, ozdobte v rúre upečenou parmskou šunkou, gréckym jogurtom, lístkami oregana a dochuťte soľou, korením a olivovým olejom. 

Lasagne so špenátom

styri.jpg

asi 4 porcie/príprava: 70 minút

  • olivový olej + olej na vymastenie formy, 2 šalotky, 3 strúčiky cesnaku, 500 g listového, mrazeného špenátu (alebo 1 kg čerstvého), 2 vajcia, 500 g ricotty, 60 g parmezánu + na ozdobu, soľ a čierne korenie, 1 balenie lasagní

BEŠAMEL

  • 60 g masla, 3 lyžice hladkej múky, štipka muškátového orieška, 400 – 450 ml plnotučného mlieka

Na oleji orestujte nasekané šalotky s cesnakom, pridajte špenát a poduste. Potom vmiešajte vajcia, ricottu, parmezán, soľ a korenie. Pripravte si bešamel: rozpusťte maslo, prisypte múku a muškátový oriešok a usmažte svetlú zápražku. Zalejte ju mliekom, rozmiešajte a uvarte kašu. Vymastite formu, potrite bešamelom. Ukladajte striedavo lasagne, špenátovú zmes a bešamel. Zakončite lasagnami s bešamelom, posypte syrom a pečte pri 180 °C asi 50 minút. 

Maminka na FACEBOOKU

Mamičky najviac zaujíma